Наградиха талантливи деца със специални образователни потребности
Наградиха талантливи деца със специални образователни потребности / netinfo

Пет деца със специални образователни потребности от Ловешко получиха специални награди и грамоти в национален конкурс за рисунка „Четирите годишни времена” за деца и младежи с увреждания. Той е организиран по инициатива на Стефка Джонева, учредител на Фондация с обществено полезна цел за хора с увреждания “Старт”.

От ловешкото училище “Проф. Димитър Димов” са отличени Християн Тончев и Денчо Димитров. С награди са и Невелина и Иван Киркови от ловешкото ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и Мая Василева от Основно училище към Дома за момичета и момчета в Луковит. Децата лично получиха наградите си по време на откриването на традиционната изложба-базар под наслов „Надмощие на духа” в Информационен център на представителството на Европейската комисия в София.

Отпечатан е и календар за 2010 година с наградените в конкурса рисунки. Осем от 12-те рисунки в него са на деца от Ловешко. Освен това две рисунки - на Кристиян Маринов и Даниел Тихомиров от Ресурсния център в Ловеч - са избрани за участие в Третото международно биенале на детската рисунка в Бейрут, Ливан, а творбата на Албена Дойчинова е избрана за отпечатване на индивидуален календар.

Общо 14 деца със специални образователни потребности от Ловешко участваха в конкурса и получиха грамоти.