Работна среща за доброволчеството организират в Ловеч
Работна среща за доброволчеството организират в Ловеч / netinfo

Работна среща за доброволчеството организира в Ловеч сдружение „Екомисия 21 век". Тя ще се проведе на 4 декември от 17.30 часа в конферентната зала на хотел „Ловеч", съобщиха от организацията. На срещата ще бъдат направени презентации за инициативите на доброволците от Ловеч, Тетевен и Луковит през 2009 година и ще бъдат наградени най-активните.

Ще бъдат отличени и институциите, работили най-добре с доброволци и популяризирали ценностите на доброволчеството през годината. Работната среща се организира по повод 5 декември - Международен ден на доброволеца и доброволчествотo. Сдружение  "Екомисия 21 век" за шеста поредна година ще отбележи този ден в Ловеч.

Доброволчеството като световно движение се развива след края на Втората Световна Война, когато цяла Европа е в руини и младите хора работят много и самоотвержено да възстановят Стария континент. През 1985 Обединените Нации определят 5 декември като Световен ден на Доброволеца и 123 държави подписват резолюцията. През годините на честване, много мероприятия, благотворителни акции и демонстрации се организират на този ден.