Учат ромчета от Буковлък как да развиват талантите си
Учат ромчета от Буковлък как да развиват талантите си / netinfo
Учат ромчета от Буковлък как да развиват талантите си
23930
Учат ромчета от Буковлък как да развиват талантите си
  • Учат ромчета от Буковлък как да развиват талантите си

Проект “След последния час” ще бъде осъществен в село Буковлък. Той ще се реализира от Сдружение "Плевенски обществен фонд - Читалища” в партньорство с ОУ “Свети Климент Охридски” в селото. Това съобщи Даниела Димитрова, координатор на сдружението.

105 хил. лв. ще струват дейностите, предвидени в проекта. Те ще се осъществят в рамките на 9 месеца. Парите ще бъдат отпуснати от ОП “Развитие на човешките ресурси” на ЕС чрез Европейския социален фонд. Малките роми ще имат възможност да развият и изявят своя творчески потенциал и заложби, а също и да спортуват. Чрез осъществяването на проекта се цели децата да се мотивират да посещават училище и да се подготвят за бъдещия си живот след школото.

По време на проекта ще бъдат сформирани три клуба по изкуства – изобразително, музикално и танцово, и два спортни клуба - по футбол и хандбал. Предвидено е провеждането на дискусионни форуми, планирани са дейности, адресирани към родители на учениците от Буковлък. Около 400 деца се очаква да участват в проекта. Подробности за проекта чуйте от Даниела Димитрова в прикачения файл....