Байерн се спаси засега, излиза в директна битка с Юве за място на 1/8-финал
Байерн се спаси засега, излиза в директна битка с Юве за място на 1/8-финал / снимки: Reuters
Байерн Мюнхен е големият печеливш от днешните мачове в група А на Шампионската лига. Баварците, които бяха пред почти сигурно отпадане от турнира, спечелиха с 1:0 домакинството си на Макаби Хайфа. Бордо свърши голямата услуга на мюнхенския гранд, като победи Ювентус с 2:0. По този начин Байерн и Юве ще трябва, кой да продължи напред в пряк сблъсък на „Олимпико” в Торино.

На „Алианц Арена” баварците стигнаха много трудно до минималния успех, въпреки преимуществото си. При липсата на Франк Рибери и Ариен Робен, футболистите на Луис ван Гаал отново показаха безидейност в завършващата фаза. Единственият гол в мача отбеляза Ивица Олич в 62-та минута. Ван Бомел намери Гомес с чудесен пас, а немският национал стреля към вратата на Нир Давидович. Стражът успя да избие топката, но тя попадна в Олич, който без проблеми вкара за 1:0.

Френският шампион Бордо отново показа, че в момента е най-добрият отбор в групата и без проблеми победи Ювентус с 2:0 след голове през второто полувреме на Фернандо и Маруан Чамак.

През целия мач французинът играеха много организирано и не позволяваха на своя съперник да създаде опасности пред вратата на Карасо. Фернандо откри резултата в 54-та минута, когато засече с глава центриране на Ярослав Плашил. Точка на спора сложи Маруан Чамак в даденото продължение на мача.

В класирането Бордо си осигури първото място с 13 точки, следван от Ювентус с 8 и Байерн със 7. Това означава, че в директния сблъсък на 8 декември баварците ще трябва да победят, за да продължат напред. В противен случай, за следващата фаза ще се класират „бианконерите”.