Двама делтапланеристи загинаха край севлиевско село
Двама делтапланеристи загинаха край севлиевско село / cнимкa: DarikNews
Двама делтапланеристи загинаха край севлиевско село
23648
Двама делтапланеристи загинаха край севлиевско село
  • Двама делтапланеристи загинаха край севлиевско село

Двама делтапланеристи загинаха край севлиевско село. Сигналът за произшествието е подаден на телефон 112 около 10.30 часа. Делтапланеристите са паднали в землището на севлиевското село Горна Росица, в района на стадиона, край ферма.

Според очевидци двамата са излетели от разклона за село Гъбене, направили са завой и са паднали на поляната от около 30 м височина, след като летателният апарат започнал да се върти. Единият от свидетелите на инцидента разказа пред Дарик, че мотоделтапланерът е излетял нормално, но след направения кръг е изпаднал детайл от него.

Загиналите са имали опит в летенето, били приятели и в петък дори кръжали заедно над Севлиево. Целта на втория им полет били аерофотоснимки. По думите на свидетелите, единият от починалите имал фирма за делтапланери и дори бил инструктор по пилотаж. 

Скъсан ремък е вероятната причина за инцидента, предположиха колеги на загиналите. Според тях ремъкът е разкъсал платното на крилото и машината е полетяла надолу. 

По първоначалната информация, летателният апарат е произведен от единият от загиналите, 54-годишен севлиевец. Другият загинал е негов съгражданин, лекар на 49 години, имал е птицеферма.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура и процесуално следствените действия ще бъдат подпомогнати от авиационни специалисти от Министерството на транспорта за изясняване причините за инцидента.

Какво разказват очевидци на инцидента, чуйте в аудиофайла

Новини от Габрово