Учредиха Младежки парламент в Банско
Учредиха Младежки парламент в Банско / снимка: Община Банско

Ученици от Банско учредиха Младежки парламент, съобщават от пресцентъра на курортната община. Основните дейности на организацията ще бъдат насочени към  подготовка на подрастващи и младежи за работа в полза на обществото и за личностната им реализация, придобиване на знания в областта на гражданското образование,  култура, екология, историческо наследство, съвременни средства за комуникация и др., както и създаване на навици за здравословен начин на живот. 

За председател на организацията бе избрана Янина Пицина, заместник- председател е Велян Геджев, а секретар - Иван Секулов. За членове на Управителния съвет бяха одобрени Росен Воденичаров, Димитър Живков и Петър Бачев.


Трима делегати от новосъздадената организация ще вземат участие в Единадесетата национална есенна среща на Български детски и младежки парламент – “Младежки диалози за България с бъдеще”, която ще се проведе в София от 25-и до 28-и ноември. Участниците във форума  ще присъстват на различни обучителни  лекции, ще  имат възможност да посетят Народното събрание, Министерството на младежта, образованието и науката и Столична община.