Най-големите съблазнителки показват 40% от тялото си
Най-големите съблазнителки показват 40% от тялото си / cнимкa: sxc.hu

Жените трябва да носят дрехи, които разголват 40% от тялото им, за да увеличат максимално шансовете си да привлекат противоположния пол, показва ново научно изследване.

Намирането на правилния баланс между прекаленото разголване и прекаления консерватизъм дълго време беше дилема за жените при избирането на подходящите дрехи за излизане вечер. Експерти от университета в Лийдс обаче изчислили точната пропорция на тялото, която трябва да бъде показана за оптимално съблазняване, съобщава БГНЕС.

Откритията се базират на проучване на четири изследователки, които дискретно наблюдавали жените в един от най-големите нощни клубове в града от балкон над дансинга. Използвайки скрити в чантата им магнетофони те записали какви дрехи носят жените, посетителки в клуба, и колко пъти са получили покана за танц от мъже. За целите на изследването ръката се равнявала на 10% от тялото, кракът - на 15%, а торсът - на 50%.

Жените, които разкривали около 40% от плътта си, привличали два пъти повече мъже от закритите жени. Но тези дами, които излагали повече от 40%, също нямали голям успех. Според експертите показването на прекалено много плът отблъсква мъжете, защото предполага, че те вероятно са неверни. Авторките на изследването, публикувано във в. "Behaviour", установили, че най-популярните жени комбинират правилото за 40%-те процента с прилепнали дрехи и провокативни танци. 15-те процента, които комбинирали и трите критерия, станали обект на внимание от 40 мъже всяка.