Младеж е бил качен насила в джип в София
Младеж е бил качен насила в джип в София / снимкa: Sofia Photo Agency
Младеж е бил качен насила в джип в София
23097
Младеж е бил качен насила в джип в София
  • Младеж е бил качен насила в джип в София

Столичната полиция изяснява сигнал, подаден от гражданин, за мъж, който е бил насилствено вкаран в черен джип в София. Около 08.00 часа тази сутрин мъжът се обадил в полицията, за да съобщи, че на спирката на трамвая на "Лъвов мост" в посока Централна гара младеж е бил качен насила в джип, а возилото е потеглило в неизвестна посока.

При инцидента не става дума за отвличане, а по-скоро за уреждане на междуличностни отношения между двама души, съобщиха за Дарик източници от МВР. Младежът, който е бил принудително качен в джипа, се издирва. Дарик научи още, че хората, които са били в джипа, са познавали младежа, който е бил малтретиран, след като е бил качен в автомобила.

МВР работи по сигнал за възможно отвличане, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му все още не е ясно дали става въпрос за отвличане или битов скандал. Ето какво още каза за случая Цветанов: „Смятам, че вече сме локализирали и установили кой е автомобилът, към настоящия момент той не е регистриран като откраднат. Смятам, че не трябва да вкарваме психоза в посока за отвличане. Нека колегите да си свършат работата и да им дадем възможност да проверят целия сигнал и да видим каква е ситуацията. Аз благодаря на човека, който се е обадил на тел. 112. С колегите уточнихме кой е автомобилът, има съвпадение на цифрите, които ни бяха дадени, така че в момента колегите работят".

Собственикът на колата е 42-годишният мъж Салваторио Михайлов. Той е регистриран за кражби и измами. В момента полицията се опитва да установи другите мъже, които са вкарали в джипа и малтретирали момчето. Очевидци са разказали пред полицаите, че потърпевшият и нападателите са били в нетрезво състояние.

Вътрешният министър коментира и темата с Красьо Черния. По думите му МВР разполага с информация за трима свои служители от висшите ешалони, които са поддържали контакт с плевенския бизнесмен Красимир Георгиев.