Болна шестокласничка обедини децата на Бургас
Болна шестокласничка обедини децата на Бургас / netinfo

Деца от различни бургаски училища пяха и танцуваха снощи на концерт посветен на 12-годишна Петя Лазарова. Благотворителната проява под надслов „Да върнем една детска усмивка” се проведе в Дома на Лукойл по инициатива на ръководството и учениците от ОУ”Георги Бенковски”. Деца и учители поведоха кампания за набиране на средства в помощ на Петя, която страда от рак на костите. Детето се нужда от средства за лечение в клиника в Австрия.

По информация на администраторите на профила на Петя Лазарова в социалната мрежа Фейсбук, операцията вече е направена и в момента изтичат рисковите четири дни.

Грипната епидемия не спря децата и приятелите на момичето , които се раздадоха на сцената. В концерта участваха ученици от ОУ “Георги Бенковски”, от НСМУ“Панчо Владигеров”, от ГПНЕ “Гьоте” , ОУ "Елин Пелин - гр. Бургас, изпълнители от читалище “Пробуда”, от хор “Бургас”, с ръководител Светла Стоева, танцова формация “Форсайт крю”.

Своята подкрепа и съпричастност с песен и топла дума изрази и бургаската любимка Тони Димитрова.

„Ние можем да пеем, да танцуваме, да рецитираме, да играем. Това е нашият начинда помогнем, да вдъхнем надежда, да покажем, че сме истински приятели. И вярваме, че всеки, който се нуждае от помощ, би получил същата подкрепа от приятели, близки и познати. Защото, така ние днешните деца разбираме светът. И сме готови да бъдем част от него. Защото знаем, че приятелското рамо и протегнатата ръка струват много. И сме убедени, че Петя отново ще бъде при нас, скоро”. Така звучаха детски гласове от сцената.

2720 лева са събрани от продажбата на билети и картички за концерта, около 1700 лв от трите благотворителни кутии поставени в училищата „Георги Бенковски” и „Любен Каравелов” и общината. От името на Петя и семейството й, директорът на ОУ „Георги Бенковски” Любомир Игнатов, благодари и на всички, дарили лични средства и на тези, които помогнаха благотворителният концерт да стане факт.

Повече информация за лечението на Петя може да видите на адрес:

http://www.facebook.com/group.php?gid=154277734519