Задържаха димитровградчани докато обират бензиностанция
Задържаха димитровградчани докато обират бензиностанция / netinfo

Двама димитровградчани на 24 и 25 години, и двама непълнолетни техни съграждани на 16 и 17 години са задържани в хасковския арест заради кражби на гориво.

Те се опитали да източат гориво от бензиностанция на ул. "Цар Освободител". При разбиване на катинар и отваряне капака на шахта за дизелово гориво се е задействал СОТ-а на бензиностанция. Пристигайки на място, автопатрулът на местното полицейско управление забелязва крадците, които побягват. След кратко преследване те са задържани. Установено е, че са извършители и на други кражби на дизелово гориво - около 130 литра и на два акумулатора от товарен автомобил. Срещу арестуваните е образувано досъдебно производство.

В Димитровград са станали и три кражби на вещи и части от автомобили. Ограбени са два Опел-а и Мерцедес, паркирани на улиците "Патриарх Евтимий", "Петър Берон" и на улицата зад кино Медея. От колите са откраднати CD-та и общо 600 лева. В две от колите крадците са влезли, като са чупили стъклата им, а в Мерцедеса - чрез отключване с подбран или подправен ключ.