Състезания за деца лишени от  родителски грижи
Състезания за деца лишени от родителски грижи / netinfo

 За трета поредна година Сливен ще е домакин на финалните състезания за деца лишени от родителски грижи. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи от 5- 8 и 9-12 клас. Първи ще стартират възпитаниците от първата възрастова група. Стартът официално ще бъде даден на 30 октомври от 12 часа в зала „Васил Левски". Това съобщи за Дарик Николай Даков - експерт към министерството на физическото възпитание и спорта за Сливен.

200 деца от страната ще се надпреварват в три вида спорт - тенис на маса, стрийтбол и футбол на малки врати. Игрите ще се проведат в зала „Васил Левски" и футболните игрища в кв. „Българка" и в центъра на града.

 За класиралите се на първо, второ и трето място са осигурени купи, медали и плакет, а за останалите състезатели са предвидени материални награди. Очаква се на откриването да присъства министър Свилен Нейков.

Стартът на състезанията за ученици от 9-12 клас ще бъде даден на 6 ноември. 200 деца, класирали се на първо място на зоналните първенства ще се състезават в трите вида спорт - тенис на маса, стрийтбол и футбол на малки врати. Състезанията са по програма на за провеждане на състезания на министерството на физическото възпитание и спорта за възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителски грижи.

Партньори на проявите са Министерството на образованието, Община Сливен и Областния клуб „Спорт в училище". Организаторите на проявата са предвидили и развлекателна програма за участниците в турнира. Официално той ще бъде закрит на 8-ми ноември на стадион „Хаджи Димитър".