Силви Вартан и БЧК правят дарение на социален дом в София
Силви Вартан и БЧК правят дарение на социален дом в София / Sofia Photo Agency

Асоциация "Силви Вартан за България" и Българският Червен кръст ще предоставят дарение на столичния детски дом "Надежда", където са настанени 30 деца, лишени от родителски грижи, на възраст от 3 до 7 години.

Световноизвестната певица и актриса Силви Вартан ще се срещне с децата, педагозите и персонала на дом "Надежда". Тя ще бъде придружена от съпруга си Тони Скоти, заместник-председателя на асоциацията Фани Теохарова, генералния секретар Жан Марк Сан и представители на френски медии. Дарението ще бъде връчено от Силви Вартан и от генералния директор на БЧК д-р София Стоименова утре, в 11.00 часа.

Асоциацията "Силви Вартан за България" е създадена през 1991 година. От 1993 г. работи ефективно в сътрудничество с Българския Червен кръст, който осигурява логистична и административна подкрепа. В първите години от дейността помощите се изразяват предимно в дрехи и храни за сиропиталищата, старческите домове и социално слабите семейства у нас. По-късно вниманието е насочено предимно към осигуряването на медицинска апаратура и консумативи за детски болници. Силви Вартан и съпругът й Тони Скоти са носители на най-високата награда на БЧК - златен медал за заслуги "Български Червен кръст".