Делегация от Европейската комисия на посещение в Габрово
Делегация от Европейската комисия на посещение в Габрово / netinfo

Комисарят по Регионална политика на Европейската комисия Павел Самецки е днес на посещение в Габрово. Той е придружен от Жан-Мари Сейлър - Директор на главна дирекция за регионална политика, Карстен Расмусен - заместник-ръководител на звено в главната дирекция, Денис Абът - говорител по регионална политика и Малгожата Потоцка - асистент на комисаря. Целта на посещението е запознаване на място с европейските проекти, изпълнявани от Общината, сред които и този за Интегрирания воден цикъл. Представителите на Европейската комисия ще се запознаят и с начина, по който общините се възползват от Оперативните програми.

Заедно с делегацията, в Габрово ще бъдат и представителите на правителството - Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, Юлиана Николова - секретар на съвета за управление на средствата от Европейския съюз към Министерски съвет,  зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, както и Зинаида Златанова - Началник на представителите на Европейската комисия в България.

От 9 часа в Ритуалната зала на Община Габрово делегацията ще вземе участие в представянето на проекти от областта, на която са поканени и кметовете от съседните общини, както и представители на областна управа. След срещата делегацията ще посети Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев", реновирана по проект по Оперативна програма регионално развитие и три габровски фирми, изпълнили проекти по ОП „Конкурентноспособност".

     След Габрово Комисарят по Регионална политика  на Европейската комисия Павел Самецки ще посети Регионалното депо за твърди битови отпадъци в Севлиево.