Севлиевскитe деца с нови детски площадки
Севлиевскитe деца с нови детски площадки / netinfo

       16 нови детски площадки ще радват децата от община Севлиево. 14 от съоръженията са монтирани в детски градини, паркове и междублокови пространства в кварталите на Севлиево, а останалите две в селата Градница и  Ряховците.За изработването и монтажа на площадките са изразходвани 80 000 лв. от бюджета на Общината.По време на празниците на Севлиево беше предвидено част от тях да бъдат открити официално, но дъждовното и студено време попречи за осъществяването на идеята.

       Детските съоръжения са три типа, систематизирани по възрастова граница и съдържание. Първият тип са предназначени за деца до тригодишна възраст и включват кула с предпазен парапет и стълба към нея, една пързалка с пластмасов улей, две люлки-тип лодки и две пейки.Вторият тип съоръжения са за деца от 3 до 12 години.Те съдържат една кула с предпазен парапет и странична катерушка към кулата, стълба, пързалка със спираловиден или прав улей, две люлки с махало и две пейки.Третият вид е предназначен също за деца от 3 до 12 години и съоръженията са същите като при втория тип, но с ограда откъм улицата.

        Oт Община Севлиево призовават децата, техните родители и живущите в близост до детските съоръжения да се грижат за опазването на придобивките, както и за чистотата около тях.