Откриха ремонтиран блок в студентските общежития в Свищов
Откриха ремонтиран блок в студентските общежития в Свищов / netinfo

Ремонтираният осми блок на студентски общежития към свищовската Стопанска академия "Димитър Ценов" бе официално открит. Проектът за основен ремонт бе одобрен и финансиран от Министерството на образованието, младежта и науката.

Осми блок  е един от най- старите блокове на студентските общежития. При цялостния външен и вътрешен ремонт е подменена дограмата, ВиК системата и е направена хидроизолация на покрива.

Обновеният шестетажен блок има 94 стаи - 90 с по три легла, 2 с по 2 легла и 2 стаи с по едно легло. Всяка една от тях е изцяло ремонтирана - с  ламиниран паркет и пребоядисани стени.

Стаите са обзаведени с нови мебели. Изцяло са обновени и баните. Всяка стая разполага с телефонна връзка с портиерната и със системи за интернет и кабелна телевизия. Всички стаи вече са заети от първокурсници.

Наемът е 50 лева на месец. За ток и вода има определен лимит и ако бъде надвишен, сумата се доплаща. На всеки етаж има учебна зала. Инсталирани са нова пожароизвестителна система и система за денонощно видеонаблюдение. Амбициите на академичното ръководство са да бъде ремонтирана цялата база на студентските общежития, тъй като тя вече е морално остаряла.

Стопанска Академия "Д. Ценов" има общо 8 студентски блока. През декември 2008 завърши цялостният ремонт на блок номер 3. До края на настоящата година ще отвори врати и изцяло ремонтираният първи блок, а в началото на следващата година ще приключи и ремонтът на втори блок, чието предназначение е учебна база и хотелска част за докторанти и магистри.