Демократическата партия изключи Мартин Заимов
Демократическата партия изключи Мартин Заимов / cнимкa: Sofia Photo Agency
Демократическата партия изключи Мартин Заимов
22175
Демократическата партия изключи Мартин Заимов
  • Демократическата партия изключи Мартин Заимов

Ръководството на Демократическата партия е взело решение за изключването на Мартин Заимов от редиците й, съобщи за Дарик лидерът на формацията Александър Праматарски. Като основна причина за това Праматарски посочи цялостното поведение на Заимов, както и нарушението на устава на партията с решението му да бъде кандидат на „Алианс за София" на предишните кметски избори, когато демократите номинираха за поста Константин Папазов.

„Явно цялостното му поведение след тези избори, а и по време на парламентарните избори, показва, че този човек се води от лични интереси, които не са свързани с Демократичната партия", каза Праматарски.

В отговор Мартин Заимов заяви, че партията е мъртва и трябва да се възроди. Той изрази и готовност да участва в този процес. „Аз вярвам в бъдещето на тази партия. Но това ръководство уби партията - тя е мъртва и трябва да се възроди. Съвсем очевидно е, че това ръководство не може да я възроди", каза той.

Праматарски и Заимов бяха единни единствено в намерението си за подкрепа на кандидатурата на Йорданка Фандъкова за кметския пост в столицата.