„Бургасбус” образова кадрите
„Бургасбус” образова кадрите / netinfo
„Бургасбус” образова кадрите
22066
„Бургасбус” образова кадрите
  • „Бургасбус” образова кадрите

„Бургасбус” ЕООД приключи двумодулния проект по обучение на персонала, спечелил финансиране от Европейския социален фонд. Две групи по тридесет души преминаха осемнадесетмесечен курс по придобиване на правоспособност „Водач на МПС, категория Тролейбус” и „Социални услуги на деца и възрастни с хронични заболявания, физически и сензорни увреждания”.

Завършилите обучението по Модул 1 имат възможност за пълна реализация в общинския превозвач, а фирмата разполага в тяхно лице с нов контингент от квалифициран персонал за електротранспорта в Бургас. Другите 30 служители, преминали Модул 2, имат допълнителна квалификация в обслужването на деца и възрастни с увреждания и могат да изпълняват длъжността „социален работник”.

„Бургасбус” има сериозна традиция в транспортното обслужване на трудноподвижни граждани и осигуряването на равни възможности на хората с увреждания. През последните години, всички закупени от превозвача автобуси са съобразени с изискванията за достъпност на градския транспорт. Вече над десет години в нашия град се развива упешно и услугата „Позвъни и се вози”.

Чуйте в звуковия файл Султанка Вълчева от Бюрото по труда в Бургас и управителят на „Бургасбус” ЕООД Петко Драгнев