Докоснеш ли полицай - затвор, закани се премиерът
Докоснеш ли полицай - затвор, закани се премиерът / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Който пипа полицай, двойно му се връща, закани се премиерът
21907
Който пипа полицай, двойно му се връща, закани се премиерът
  • Който пипа полицай, двойно му се връща, закани се премиерът

Премиерът Бойко Борисов се зарече да не допуска полицаи да прибират рушвети по улиците в София или по магистралите на страната. Според него законът трябва да бъде еднакво безмилостен към тези, които нападат полицаи и към служители на МВР, уличени в корупция.

Борисов допълни, че наказанията за посегателство над полицаи трябва да бъдат сериозни: Докоснеш ли полицай - затвор. И в същото време, именно заради това, че полицай бива нападан, наказанията трябва да са по-тежки. И обратно, когато полицай извърши престъпление, особено по служба, наказанието трябва да е по-тежко от на обикновен човек, защото той е облечен с власт. ще ги гоня с Вътрешна сигурност до край, защото това - да взимат пари полицаи под всяко дърво в София или по магистралите, няма да го има.

Според Бойко Борисов, за да искат полицаите да им се вдигат заплатите и да бъдат уважавани, трябва да си изпълняват много съвестно ангажиментите. Премиерът допълни, че винаги е заставал зад служителите на МВР, които са изпълнили своя дълг. Борисов даде за пример подкрепата, която МВР е дало на осъдените полицаи по случая с Чората и подчерта, че това е било така, защото е ставало дума за разписана полицейска операция.

Министър председателят посети полицая Димитър Димитров, който бе пребит от двама криминално проявени на 20 септември в Перник. При служителя на реда бяха и заместник-министрите на вътрешните работи - Веселин Вучков и Павлин Димитров и генералният секретар на МВР Калин Георгиев.