Децата на Джако започват да водят по-обикновен живот
Децата на Джако започват да водят по-обикновен живот / снимки: БГНЕС

Невероятният живот на трите деца на Майкъл Джексън както изглежда свършва. Малчуганите вече свикват със смъртта на прочутия си родител и се адаптират към по-нормален начин на живот, пише британският в. "Сънди таймс". Досега трите деца си оставаха мистерия за медиите, защото бяха ревниво пазени от Джако. Първи светлина върху характерите на отрочетата на Краля на попа хвърли Тони Бъзан, прочут британски психолог, автор на методика за запомняне и организация на мисленето, наречена "мисловна карта".
       
През 2006 г. Бъзан преподавал в Сингапур, когато с него се свързал по телефона негов приятел - Шейх Абдула бин Хамад Ал Халифа от кралското семейство на Бахрейн. Той му казал, че негов голям почитател искал да говори с него. Минути след това Бъзан чул в телефонната слушалка непознат за него глас на мъж, който се представил с думите: "Здрасти аз съм Майкъл". В хода на разговора психологът осъзнал, че разговаря с Джако. Разговорът продължил 45 минути и в края му двамата се разбрали Бъзан да посети двореца, който Джако и трите му деца били наели в Бахрейн. Там Бъзан трябвало да изнесе няколко урока на децата на Джако как да развият мисленето си.

Така британският психолог получил възможност да се запознае със семейството на Джексън отблизо. Още като влязъл в бахрейнската къща на Джексън, психологът видял по стените огромни копия на картини на Рафаело. Първите въпроси, които Джако му задал, касаели Леонардо да Винчи. Така психологът си дал сметка, че Кралят на попа бил силно впечатлен от всички така наречени гении от Александър Велики до Чарли Чаплин и Мохамед Али, без самият той да се смята за гений.

В хода на визитите Бъзан успял да опознае трите деца на певеца. Най-голямото от тях -  Принс Майкъл, който сега е на 12 години, бил много концентриран и винаги слушал внимателно. Според Бъзан, ако това момче посещавало обикновено училище, то веднага щяло да направи добро впечатление на учителите.
       
Дъщерята на Джако - Парис, която сега е на 11 години, пък била доста улегнала за възрастта си. Тя била доста независима и винаги се държала мило с госта си, както и с братята си.
       
Най-буен бил малкият Принс Майкъл Втори, който сега е на 7 години и който е известен с прякора Бланкет. Момчето било много подвижно  и непрекъснато се катерело по мебелите. Много често изпълнявало танцувални стъпки и така Бъзан стигнал до извода, че Джако действително е биологичният баща на Бланкет. Двамата имали едни и същи очи и кожата на детето била по-тъмна от тази на другите две деца.

Психологът забелязал, че трите деца били особено сплотени и никога не се карали.

По време на посещенията си в дома на Джако му направило впечатление, че там нямало никакви снимки на останалите членове на клана Джексън. Самите деца изобщо не говорели нито за баби, нито за дядовци, нито за лели и чичовци, сякаш Джако и децата се опитвали да се изолират от външния свят, след процеса срещу Краля на попа за сексуално посегателство, приключил с оневиняването му през 2005 г.
       
Единственият път, когато Джако си спомнил нещо за миналото си отпреди 2005 г., било свързано с епизода, в който той провеси 9-месечния Бланкет през балкона на хотелска стая. Джексън бил много ядосан от реакцията на медиите тогава, представили го като неуравновесен човек, който рискува по този начин живота на сина си. Той казал пред психолога, че тогава е бил сигурен, че на детето няма нищо да се случи, защото в качеството си на танцьор, той можел да държи хората доста здраво.

По време на всичките визити в бахрейнския дом на Джако британският психолог не останал с впечатлението, че Джексън имал проблеми с наркотиците. Единственият път, когато се усъмнил, че нещо не е наред, било по време на пътуване с кола. Когато слънцето внезапно блеснало в очите на Джако, той реагирал така сякаш изпитал болка, спомня си психологът. Подобна хиперчувствителност е страничен ефект от злоупотребите със сънотворни, при които се свиват зениците.
       
Въпреки твърденията на британския психолог, че по време на престоя си в Бахрейн Джако не взимал упойващи вещества, приятел на Джако разказва, че помощник на певеца бил задържан от митничарите на летището в бахрейнската столица Манама, защото носел огромно количество синтетични опиати, сред които и взиманото от раково болни лекарство OxyContin.
       
По време на престоя си в имението си в Бел еър в Калифорния, през последните месеци преди смъртта си Джако и децата му всеки ден се събирали на семеен обяд, на който в менюто неизбежно фигурирали салата от спанак и пилешкото месо. Главната готвачка на Джако Кай Чейз веднъж му подхвърлила идеята да организира за децата барбекю в градината и той почти се съгласил, но после внезапно променил мнението си. С наближаването на поредицата от 50 концерта в Лондон Кралят на попа се стараел да се храни все по-здравословно, а децата му привикнали да го виждат как все по-често не спи нощем.
       
Сега трите деца на Джако живеят с баба си Катрин в имение в булевард Хейвенхърст в градчето Енчино, в което преобладават белите. В миналото там са живели Джон Уейн и Дейвид Хаселхоф. Новият им дом има 8 спални и доста висока ограда. Входът му е под 90 градуса от пътя, така че да бъдат избегнати недискретните погледи. Пред входната врата има и миниатюрно копие на звездата на Джако от холивудската Алея на славата. Освен това в имота сега живеят и някои от домашните любимци на Джако от имението Невърленд, в това число и шимпанзето на Краля на попа Бабъл.

От трите деца най-страдал за баща си Бланкет. Принс Майкъл пък се затворил в себе си и не преставал да играе на компютърни игри. Баба му обаче му забранявала достъп до интернет. Най-добре се справяла с мъката си Парис, която по цял ден говорела с приятелки по телефона, четяла, рисувала и се учела да плете плитки на цветнокожите си братовчедки. Парис дори настоявала да започне да учи в частното калифорнийско училище Кембъл хол, където учи сега детето-чудо на американското кино Дакота Фанинг. Парис дори вече имала типично тийнейджърски интереси. Неотдавна по време на ваканция на децата на Джако в Лас Вегас, Парис била забелязана да пазарува козметика в местен мол - нещо, което Джако не би одобрил, ако беше жив.
       
Де факто за децата  на Джако сега се грижи най-стабилният член на клана Джексън - сестрата на Краля на попа - Рийби. Тя единствена има стабилен брак, от 41 години е женена все за един и същи човек и е отгледала трите си деца. Рийби е единствената от децата Джексън, които са избегнали побоищата на баща си Джо Джексън. 59-годишната сестра на певеца се съгласила да помага на Катрин Джексън при отглеждането на осиротелите деца на Джако, защото Катрин се чувствала прекалено възрастна да се заеме сама с тази задача. Двете обаче били последователки на Свидетелите на Яхова и сега се очаква децата на Джако също да последват примера им, въпреки че останалите братя и сестри на Краля на попа били против тази идея. (БТА)