Джако става най-доходоносната звезда през 2010 година
Джако става най-доходоносната звезда през 2010 година / снимка: БГНЕС

Краят на попа Майкъл Джексън е на път да стане най-печелившата звезда през 2010 г., като според експерти той ще натрупа състояние от 240 милиона долара. Джако, който почина на 25 юни, се завърна в музикалните класации след внезапната си смърт и изпълнителите на имуществото му планират да пуснат официално свързани с него стоки, както и да подготвят пътуваща изложба със сувенири.

Ръководителите на компанията, организираща концертите на Джако в Лондон, AEG, се готвят да представят филм, включващ кадри от репетициите за турнето This Is It, и обмислят да издадат албум с изпълнения на живо и DVD. В резултат на всичко това Джексън ще се превърне в най-доходоносната звезда през 2010 г., изпреварвайки португалския футболист Кристиано Роналдо, британската певица Лейди ГаГа и актьорите от поредицата "Хари Потър" Ема Уотсън и Даниел Радклиф, допълва БГНЕС.

В десетката, съставена след анкета на експерти по лицензиране и мърчъндайзинг от Европа, влизат британската супердвойка Виктория и Дейвид Бекъм, пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън, звездата от сериала "Здрач" Робърт Патинсън, Елвис Пресли и Бритни Спиърс.