Преместиха Кристиян в Клиниката по травматология в Пирогов
Преместиха Кристиян в Клиниката по травматология в Пирогов / netinfo

Кристиян Мандраджиев, на 1 г. и 6 месеца, който пострада при врзива в Разлог на 1 септември, е преместен от Детска реанимация в Клиниката по детска травматология в Пирогов, съобщиха от столичната болницата за спешна медицина.

Състоянието на детето е значително по-добро и то се възстановяна бързо, уточняват от лечебното заведение. Веднага след приемането му в "Пирогов", станало късно вечерта в деня на трагедията, Кристиян претърпя сериозна операция на дясната ръка, извършена от д-р Атанас Кацаров.

При бомбения атентат в Разлог загинаха майката на Кристиян - Снежана, и по-голямото му братче Александър.

Бомбата се взривила по време на отварянето на гаражната клетка от 29-годишната Снежана Мандраджиева, която възнамерявала да отведе синовете си на детска градина със семейния автомобил БМВ Х5.

Гаражът, намиращ се на ул. "Даме Груев" в Разлог, е собственост на 37-годишния криминално проявен Явор Мандражиев, регистриран в полицията за множество измами, рекет, незаконно преминаване на границата.

Предполага се, че взривът е активиран чрез мобилен телефон. По време на трагичния инцидент Явор Мандраджиев е бил в жилището.

За бомбения атентат е задържан арменецът Рудик Казарян, който е съдружник в бизнеса и кум на Явор Мандраджиев. 

Казарян остава в следствения арест. Определението за постоянен арест постанови на 4 септември окръжният съдия в Благоевград Илияна Стоилова.