Иновации в дънките
Иновации в дънките / Надя Коцева, Sofia Photo Agency

Salsa Jeans е португалскa марка дънки за всеки, който държи да подчертае своята индивидуалност. Акцентът тук е новаторски и пионерски по отношение на новите продукти. Марката задължително отговаря на очакванията на динамичния световен пазар чрез постоянно актуализиране на линията.

Salsa Jeans линията е разделена на четири групи: Basic, които се актуализират чрез въвеждане на нови търсения и завършват през сезона; Cоllection Jeans, които следват тенденциите в модата и casual линията, 1st Level Jeans е линията на Salsa Jeans, в която денимът е изработен на най-високо ниво (за да се осигури ясно разграничаване на продукта), а wearability линията включва специални дънки с новаторски форми, проектирани и обмисляни според различни типове форми.

Марката присъства в 24 страни в Европа, Азия и Близкия Изток, а вече можете да посетите и първия магазин на Salsa Jeans в България в Мол-София.

Есен / Зима 2009-2010 Woman

Dandy Girlfriend темата е със силно застъпен романтичен характер. Дантела и флорални мотиви се прилагат към търсещите мъжественост детайли. И точно по този начин се разкриват в цялост специфичните женственост и чувственост.

Portrayed в Лондон темата е базирана на бялото, сивото и черното, които контрастират с виолетово, розово и синьо. Кемъл и олово са цветовете, които се появяват само в детайлите, като завършване на Dаndy духа. Денимът се появява във всички нюанси на синьото, с поглед към виненото, което се съчетава с рисуването и петната.

Темата The Mysterious Forest е разработена по "Етнически и фолк" концепция, правейки я женствена и модерна. Кафяво, натурално и каки са в основата на тази тема цветове. Нюанси на земята, сенчесто синьо и охра са хармонично осветени от киселинно зелено. Графиките обрисуват сенките на гората, които се смесват с различните техники на рисуване, като петната.

В The Luxury Mind жената е представена по много грижовен и търсещ начин. С убедителен и чувствителен поглед тази тема е графично базирана на дизайна на високо рафинираните бижута, изключително светли, приложени от черно и бяло, които от своя страна се противопоставят на люляково и кобалтово зелено. Обемисти и ярки материали са основно използвани в outerwear концепцията.

Есен / Зима 2009-2010 Man

За Есен / Зима 2009-2010, Salsa Jeans предлага загадъчна колекция - докосване от похотта, в която дънките насочват върху истинските игри на прелъстяването.

Темата Future Dandy Portrays е за интелигентния и футуристичен мъж. Вдъхновението идва от Лондон - не само заради графичното богатство, но и заради комбинацията от цветове. Бяло, сиво, морско синьо, нюанси на розово и виолетово, които контрастират на традиционните синьо и червено. Черното се използва само в outerwear при кожите и палтата. Играта със светлината идва от жълтото и небесносиньото.

В горска среда, студ и загадъчност темата Mysterious Forest разкрива нюанси на кафяво, зелено и каки в съчетание с ръждясало портокалово и сенчесто синьо. Контрастът идва от жълтеникаво и киселинно зелено. Дънките, които изглеждат мръсни и скъсани, всъщност пресъздават среда с акцент върху военните форми. Замислени са с топли и обемисти материали, обогатени с military търсещи детайли, а резултатът е градският силует. Карето, кръпката и печатният жакард завършва окончателно градски изглеждащия номад.

Богатство, екстравагантност, високо общество и власт са ключовите думи на Luxury Mind темата. Вдъхновена от 30-те, тази тема внушава елегантен силует с високо рафинирани форми. Злато, сребро и други благородни метали са отбелязани върху черно-бял фон с едно докосване на зелено и сиво.