Одобриха пътуващата изложба за Майкъл Джексън
Одобриха пътуващата изложба за Майкъл Джексън / снимка: БГНЕС

Съдията от Върховния съд на Лос Анджелис Мичъл Беклоф е дал зелена светлина на разпореждащите се с наследството на Майкъл Джексън Джон Бранка и Джон МакКлейн за предлаганата изложба, която ще представи предмети, принадлежали на мегазвездата, в три града по света.

Катрин Джексън и синът й Ранди се противопоставиха на плановете поради опасения за проблеми около постъпленията с AEG Live, промоутър на неосъществените концерти на Джако в Лондон от планираното турне за неговото завръщане This Is It, пише БГНЕС. Адвокатът на майката на Краля на попа Лондъл МакМилън изрази нейните притеснения, че всякакви бизнес сделки могат да се отразят на изхода на евентуален процес за смъртта, причинена поради грешка срещу личния лекар на суперзвездата доктор Конрад Мъри.

МакМилън пояснява, че Катрин Джексън няма да одобри нещо, което е възможно да бъде използвано против нея в случай, че реши да заведе бъдещ иск. По-рано тази седмица съдия Беклоф одобри договор за пласмент с компанията за производство на сувенири Bravado International и имуществото на Джексън, проправяйки пътя за продажбата на възпоменателни продукти, включително картички и облекло на звездата.