Филмът за Джако готов през октомври, 2 седмици на екран
Филмът за Джако готов през октомври, 2 седмици на екран / снимка: БГНЕС

Филмът, който компанията "Сони" подготвя за Майкъл Джексън, посветен на последните сценични репетиции на Краля на попа, който почина на 25 юни, ще се появи на 28 октомври, по-рано от очакванията, и няма да бъде на екран повече от 2 седмици, съобщи АФП.

Холивудското студио, което е платило 60 милиона долара за снимките от репетициите на концертите, които Джако трябваше да изнесе в Лондон от 13 юли, съобщава, че поради огромния интерес в САЩ към творбата, билетите за филма ще бъдат в продажба от 27 септември.

Студиото не уточнява защо прожекциите на творбата са лимитирани до 2 седмици, окачествявайки събитието като "специално" и "ограничено". Филмът, озаглавен "This is it", както едноименното подготвяно неосъществено турне от 50 концерта в Лондон, ще бъде изработен от Кени Ортега, снимал кадрите от репетициите, свързван с телевизионния и кино-мюзикъл "High School Musical", отбелязва БГНЕС.

Погребението на тялото на Майкъл ще се състои на 29 август - денят, в който той трябваше да навърши 51 години, в гробището Форест Лоун на Глендейл, Лос Анжелис.