Областният управител на Варна: Няма да има чистки в администрацията
Областният управител на Варна: Няма да има чистки в администрацията / снимка: Дарик-Варна

„Няма да има уволнения и чистки на служители в администрацията", заяви новият областен управител на Варна Данчо Симеонов при официалното си встъпване в длъжност. Той обяви, че приемствеността е част от политикана на ГЕРБ, затова разчита на професионализма на хората в областна администрация.

„Първата ми работа като областен управител ще бъде да се запозная с колегите си, след което ще се захвана с работа", каза Симеонов. Той отказа да посочи дали ще има ревизия на дейността и сключените сделки в областна управа с аргумента, че първо трябва да се запознае със състоянието й в детайли. По думите на новия губернатор, основата на управлението ще се гради на откритост и прозрачност. Данчо Симеонов разкри, че ще работи за осъществяване на управленската програма на правителството с екип от експерти. Амбицията му в личен план е Варна да има рибарско пристанище.

Досегашният областен управител адм. Христо Контров увери, че предава администрацията в добро състояние, като в работата си се е ръководил от правилата и законите. Контров определи сделката с парцели от Морската градина като перфектна, тъй като не е опорочена с материално ощетяване на държавата.

Общинският съветник от ГЕРБ Данчо Симеонов официално встъпи в длъжност, след като пое губернаторския пост от бившия областен управител адм. Христо Контров от ДПС. На мястото на Симеонов в Общинския съвет ще влезе Николай Апостолов. Той е председател на районната организация на ГЕРБ в кв. „Младост".

Други новини от Варна