Шуменски ученици ще почиват в Дебрецен
Шуменски ученици ще почиват в Дебрецен / netinfo

Шуменски ученици ще почиват в Дебрецен от 15 до 22 август. Визитата е по договор за обмен на културен отдих на ученически групи между унгарския град и Шумен. Групата се състои от 39 ученици на възраст между 12 и 18 години, получили призови награди в различни художествено - творчески конкурси и изяви. Включени са деца от клуб “Сладкодумци” към ОДК, от “Екоклуб” към Младежки дом и от школата по изкуства “Анастас Стоянов”. Заедно с децата ще пътуват четирима учители. Ръководител на групата е Павлина Марева, преподавател в ОДК.

Програмата по пребиваването на шуменските ученици в Дебрецен включва срещи с изявени творци, както и посещение на Празника на цветята на 20 и 21 август. Децата ще бъдат настанени в общежитието на студентския спортен комплекс в унгарския град.

По същия договор от 6 до 13 юли гости на Шумен бяха изявени ученици от музикалното училище в Дебрецен. Те почиваха в курортен комплекс Кранево. Децата посетиха културно-исторически забележителности в страната и изнесоха два самостоятелни концерта в Кранево.