24 души мерят сили в първенството по шахмат за сляпо-глухи в Пловдив
24 души мерят сили в първенството по шахмат за сляпо-глухи в Пловдив / ritztur.hit.bg

20 мъже и 4-ри жени от цялата страна участват в VIII-то Национално първенство по шахмат на сляпо-глухите, което е част от VII-ия Национален празник на специфичните възможности на сляпо-глухите в България, който се провежда в Пловдив.

Участници от 20 до 60-годишна възраст мерят сили в залата на ресторант „Св. Николай Чудотворец" в тазгодишното съревнование по шахмат, заяви за Дарик председателят на националната асоциация на сляпо-глухите в България Димитър Парапанов. Всички се представят много добре и битката за финала ще е оспорвана, тъй като имаме трима състезатели с равен брой точки, допълни той. Милко Кючуков от Пловдив, Димитър Шилев от Варна и Иван Митин от София се борят за призовите места и медали от турнира.

Утре от 12.30 часа ще бъде финалът на първенството по шахмат и награждаването на най-добрите. На 6-ти и 7-ми август на стадион „Пловдив" ще се проведе VII-то национално първенство по общофизически и лекоатлетически дисциплини. Последният ден от Националния празник ще протече под знака на ходожествената самодейност на сляпо-глухите, който ще се бъде в зала „България" на Конгресния център на Панаира.