Личният лекар на Джако унищожил улики, за да прикрие вината си
Личният лекар на Джако унищожил улики, за да прикрие вината си / снимка: БГНЕС

Личният лекар на Майкъл Джексън Конрад Мъри унищожил важни улики, които вероятно за да прикрие вината си за смъртта на певеца, съобщи днес британският таблоид "Дейли стар".

Документация, принадлежаща на доктор Мъри била изнесена от кабинета му и вероятно унищожена по времето, когато Джексън е умирал, пише вестникът. Това накарало полицията да заподозре опит за прикриване и унищожаване на улики. Документите, поставени в пет кашона, били отнесени от две жени, вероятно помощнички на лекаря, три часа преди на телефона на полицията в Лос Анджелис да бъде подаден сигнал, че Джексън се нуждае от спешна медицинска помощ.

При пристигането си медицинският екип констатирал, че Джексън вече бил мъртъв, посочва вестникът, цитиран от БТА. Сега полицията си задава въпроса кога всъщност е починал Майкъл Джексън и дали става дума за заговор за бъде убит певецът, или за опит да се прикрият улики за вината на лекуващия го лекар.

Данните от аутопсията на Майкъл Джексън ще бъдат официално обявени следващата седмица, посочва "Дейли стар". Според източници на вестника певецът починал след като му била направена инжекция. Властите на този етап изключват друга възможна причина, подчертава "Дейли стар". Основната версия е, че Джексън починал след голяма доза обезболяващи средства. След като данните от аутопсията бъдат обявени, полицията ще вземе окончателно решение какви мерки ще бъдат предприети срещу доктор Мъри.

Съдът вече е издал няколко заповеди за обиск, в това число и на клиниката на Мъри в Хюстън, където са били отнесени и вероятно унищожени документите с медицинската история на Майкъл Джексън.