Руска Стоименова се оказа недостойна за званието „Почетен гражданин на Благоевград”
Руска Стоименова се оказа недостойна за званието „Почетен гражданин на Благоевград” / netinfo
Лазар Причкапов
21374
Лазар Причкапов
  • Лазар Причкапов

След проведен таен вот местните парламентаристи не удостоиха със званието "Почетен гражданин на Благоевград” дългогодишната солистка на ансамбъл "Пирин" Руска Стоименова. Народната певица, прославила богатството и красотата на автентичния фолклор в Пиринския край на не една българска и световна сцена, бе номинирана за присъждане на отличието от кмета Костадин Паскалев.

Руска Стоименова се оказа недостойна за званието Почетен гражданин на Благоевград
netinfo

Другият предложен за званието "Почетен гражданин на Благоевград"  - бившият градоначалник и настоящ общински съветник Лазар Причкапов не подложи номинацията си на гласуване, като пожела още в началото на заседанието точката да отпадне от дневния ред.

 

Руска Стоименова се оказа недостойна за званието Почетен гражданин на Благоевград
netinfo

 

Общинските съветници не намериха основание да удостоят с най-високото местно отличие художника Аргир Манасиев, който има 11 самостоятелни изложби и 5 награди, три от които от Франция и две от България, както и инж. Тома Манасиев - учител с 37-годишна практика, 17 от които като директор на Професионална техническа гимназия "Ичко Бойчев" в Благоевград и председател на читалище "Никола Вапцаров".

Какви бяха мотивите на екскмета Лазар Причкапов да откаже гласуването на приза в своя полза чуйте в прикачения звуков файл