Първо място за волейболистките от ВК „Кортен”
Първо място за волейболистките от ВК „Кортен” / netinfo

Със златни медали и титлата „шампионки" се завърнаха волейболистките на ВК „Кортен" - девойки родени след 1-ви януари 1994г., от проведените в Ихтиман ХІV-ти Държавни игри на спортистите от малките селища.

 В турнира взеха участие 4 отбора и бе изигран по системата „всеки срещу всеки". Убедителните победи с по 3:0 в първите две срещи с отборите на Суворово и Кирково приближиха кортенки до титлата. Решаващ за нея бе мачът с миналогодишния победител в игрите тима на Ардино. След равностойна игра в отделните геймове кортенският отбор записа победа с 3:1, така с три победи от три мача волейболистки заслужено спечелиха шампионската титла за 2009г.

Състезателките на отбора Славена Никова и титулярната разпределителка Евгения Никова получиха наградите на турнира за "Най-добър нападател" и "Най-млад състезател".

„Благодаря на родителите на момичетата, които бяха с нас в Ихтиман и ни подкрепяха през цялото време. Благодаря и на всички родители, които повярваха, че в Кортен може да има добър волейболен отбор.", коментира пред Дарик треньорът на отбора Жечка Павлева.

Ръководството на ВК „Кортен" изказа и своята благодарност към спонсора на отбора, благодарение на когото момичетата имат възможност да тренират и участват в състезания.