Парти с аниме и манга в София
Парти с аниме и манга в София / Mad*Demoiselle

За четвърта поредна година AnimeS-bg.com събира феновете на популярното японско изкуство аниме и манга в София. Организаторите на партито обещават много музика от български и международни диджеи, гейм турнири, cosplay конкурс, томболи с над 500 награди.

Шоуто е на 18 юли (събота), започва в 10.00 часа сутринта и ще продължи цяла нощ в Парти център 4 км. Повече ни разказа Михаел Сладкаров, който е сред организаторите на аниме и манга празника в София.

Нека още в началото да изясним - какво е аниме и манга?

Изкуството на създаване на аниме и манга е сред модерните изкуства, което през последното десетилетие набира все по-голяма популярност. То се изразява в направата на специфични по своята визия и послание анимационни филми и комикси, които поради разнообразната си тематика, намират широка аудитория.

За четвърта поредна година събирате феновете на аниме и манга в София. Кое е по-различното този път?

Този път събитието ще бъде цял ден и цяла нощ, като през деня ще се провеждат гейм турнири, cosplay конкурс, томболи с над 500 награди. Всички ще могат да се радват на приятна лека електронна музика от професионални български диджеи, а за през нощта са поканени международни диджеи, които да забавляват купонджиите в Парти център 4 км.

Какво още може да се случи на партито - мултимедия, визия, музика...

По време на събитието ще се прожектира High Definition (HD) аниме визуализация от последно поколение. Отделно в музикалната зала ще се чуват break beat, hip-hop, rave и drum and bass ритми. Посетителите на рождения ден ще наблюдават финала по Fifa, Counter-Strike и War Craft 3 - DOTA, където ще се изберат най-добрите български геймъри, които ще представят България тази година в професионалната геймърска лига ESL.

Разбрахме, че на 18 юли ще се проведе и традиционният вече конкурс за Miss и Mr AnimeS. Ще ни издадете ли някои любопитни подробности за участниците в конкурса?

Победителите бяха избрани чрез анонимни анкети във форума на сайта (AnimeS-bg.com). Гласувалите уникални потребители от всички кръгове са общо над 1000. Miss AnimeS 2009 се казва Александра Дидова и е на 18 години от София. Mr AnimeS се казва Краси Митрев и е на 21 години от София.

Кого да поканим на всяка цена на аниме и манга партито в събота?

Рожденият ден на AnimeS-bg.com ще събере аниме фенове и геймъри от цяла България.