Огласиха сензационни признания на съпругата на Джако
Огласиха сензационни признания на съпругата на Джако / снимка: БГНЕС

Бившата съпруга на Майкъл Джексън Деби Роу на въпрос, дали желае да си върне попечителството над децата си, отговори еднозначно: "По дяволите, не, естествено!". Това показват писма на Роу, на които даде гласност нейната приятелка Ребека Уайт, предаде РИА "Новости".

Уайт представи текста на няколко електронни писма и смс-съобщения от Деби Роу по време на телевизионното ток шоу Extra. Откровенията на Роу произведоха в САЩ истинска сензация. "Моят адвокат ми казва, че трябва да поема някаква отговорност за благополучието на децата. Дали искам тези деца? По дяволите, не, естествено! Дали ще изглежда добре, ако помоля да ми дадат правото да се грижа за тях? Разбира се. Не мога да изглеждам като жена, която е дала своите деца и просто е забравила за тях", се казва в писмо на Роу от 5 юли.

В едно от последните смс-съобщения до приятелката си Роу обещава, че през юли всичко ще се разреши и ще бъде достигнато "тайно споразумение" по въпроса за опекунството над децата, съобщава БГНЕС. "Тези деца не са мои и никога не са били мои. Те винаги са били деца на Майкъл. А аз бях най-добрият приятел на Майкъл", признава в писмо от 2 юли Роу.

По-рано вестник "Ню Йорк Пост", позовавайки се на източник, близък до семейството на Краля на попа, съобщи, че Роу се е съгласила да вземе от Катрин Джексън 4 милиона долара и да се откаже от правата си върху 12-годишния си син Принц Майкъл-младши и 11-годишната си дъщеря Парис Майкъл Катрин. Тази информация категорично беше опровергана от адвокатите на Роу. Но американските медии не бяха убедени, тъй като Роу не за пръв път "продава" своите деца.

Междувременно стана ясно, че от отдела по Съдебна медицина в Лос Анджелис потърсиха дерматолога на Майкъл Джексън за допълнителни медицински данни от офиса му в Бевърли Хилс, предаде АФП. Началникът на службата Крейг Харви потвърди данните, че неговият помощник Ед Уинтер е изпратил призовка до офиса на д-р Арнолд Клайн, но не предостави повече информация.

Ситуацията около смъртта на Краля на попа се усложни, след появилите се данни, че успокоителни са причинили смъртта на Джексън, който издъхна на 25 юни след спиране на сърдечната дейност в дома му в Лос Анджелис. Миналата седмица Клайн отрече да е давал на Джако опасното успокоително Диприван, открито в имението на суперзвездата. Диприванът се използва като упойка за пациенти в болница, подлежащи на операция и експертите твърдят, че той трябва да се предписва единствено от опитен анестезиолог. Следователите в Лос Анджелис отложиха оповестяването на причината за смъртта на Майкъл Джексън до излизането на окончателните резултати от токсикологичните тестове.

Според последните слухове тленните останки на Краля на попа са били поставени в крипта в гробището Форест Лоу в Лос Анджелис. Тялото е било положено веднага след погребалната церемония в Стейпълс сентър в мавзолей, принадлежащ на създателя на марката Motown Records, Бери Горди. Продуцентът и бивш сътрудник на "Джексън 5", е бил голям приятел на поп легендата. Според в."Паризиен" тялото е било поставено в криптата в очакване семейството да реши къде да го погребе. Джо Джаксън и Джърмейн, един от братята на Джако, искат Майкъл да почива в ранчото "Невърленд". Майка му Катрин, както и останалите братя и сестри, предпочитат да бъде погребан на друго място.