Джако си доставял лекарства под чуждо име
Джако си доставял лекарства под чуждо име / снимка: БГНЕС /

Починалият преди около две седмици крал на попа Майкъл Джексън е бил до такава степен зависим от силно действащите лекарства, че ги е купувал, използвайки името на свои помощници, съобщава телевизия Си Ен Ен, позовавайки се на тайни материали от разпитите на двама от охранителите на певеца.

Разпитите са били проведени през 2004 г. в навечерието на процеса по нашумялото дело за развращаване на малолетни, по което Джексън беше оправдан. По думите на телохранителите, за нощ певецът е изпивал над десет таблетки от препарата Xanax, използващ се за лекуването на паника. Охранителите са съобщили на следователите, че Джексън, неразполагайки с възможността да си купува голямо количество изписвани по рецепта лекарства, много често е молил тях и други свои помощници да му ги набавят с рецепти на тяхно име. Също така певецът, живеещ в Калифорния, често е пътувал до други щати, за да получи рецепти и купи медикаменти.

Бащата на краля на попа, Джоузеф Джексън, в отговор на журналистически въпрос, дали предозиране на лекарства е могло да причини смъртта на неговия син, отговори, че нищо не знае за медикаментите, които е пил Джако. "Даже не знам техните наименования. Единственото, което знам е, че всичко, което е пил, е приемал, за да заспи, тъй като той много работеше", сподели бащата, цитиран от РИА "Новости".

Медицинската сестра Шерилин Ли, работеща за Майкъл Джексън, заяви в интервю за Асошиейтед прес, че многократно е отказвала да му даде силно действащото обезболяващо Диприван.