Джако се върна ... в музея на Мадам Тюсо
Джако се върна ... в музея на Мадам Тюсо / снимка: БГНЕС

Нова восъчна фигура на Майкъл Джексън, която беше направена в чест на очакваното голямо завръщане на певеца на сцена, все пак се появи в лондонския музей на мадам Тюсо, но сега е посветена в негова памет, съобщават от пресцентъра на музея.

Тази фигура на Джако е 13-та негова скулптура в прочутия музей. С повече може да се похвали само настоящата британска кралица Елизабет ІІ, уточнява БГНЕС. Говорителят на лондонския музей на мадам Тюсо Лиз Едуардс заяви, че тази фигура на краля на попа е създадена като признание за неговите заслуги като музикант и в знак на неговото несъстояло се голямо завръщане на сцена.

"Радваме се, че нашият музей имаше особени отношения с Майкъл, и сме радостни, че в музея ще се появи вече 13-та негова скулптура - признание за неговата огромна популярност. Ние винаги сме искали да направим тази фигура, в чест на завръщането му, много тържествена... Надявам се, че все пак тя ще стане тържествена и паметна", каза Едуардс, цитирана от РИА "Новости".

Восъчният Джексън е застанал в класическа танцувална поза от 80-те години - с бяла тениска и ръкавици и черна риза. Фигурата е била изкопирана от изображението на певеца на билетите за лондонските концерти.

Майкъл Джексън трябваше да изнесе поредица от концерти в британската столица Лондон след дългогодишно отсъствие. Тези 50 грандиозни концерта трябваше да са в рамките на турнето This is It.