Издадоха смъртния акт на Джако, не е ясно къде ще бъде погребан
Издадоха смъртния акт на Джако, не е ясно къде ще бъде погребан / снимкa: БГНЕС

Служители от здравеопазването издадоха смъртния акт на Краля на поп музиката Майкъл Джексън, в който не се посочва причината за смъртта му, предаде Асошиейтед прес.

Смъртният акт беше издаден в деня, в който се състояха семейни и публични поклонения в Лос Анджелис. В графата, където трябва да се отбележи причината за смъртта, е вписано "отложено". Полицията и лекарите патолози продължават да разследват какво е убило 50-годишния певец на 25 юни.

В документа не се посочва също къде ще бъде погребан Джексън. Засега този въпрос остава открит. Неговите американски поклонници и медиите предполагаха, че тялото на певеца ще бъде заровено в гробището на Холивуд Форест лоун и бяха обсадили вчера портите. Но полицията ги убеди да се разотидат, тъй като не се предвижда ковчегът с тленните останки на певеца да бъде върнат след поклонението в концертния център Стейпълс сентър.

Семейството все още не е казало нито дума за това къде и кога ще се състои погребението на кумира на милиони. Някои роднини искаха Майкъл да бъде погребан в имението Невърленд, на 193 км северозападно от Лос Анджелис. Но законите на щата Калифорния забраняват погребване на некремирани останки извън пределите на гробищата. АП съобщи, че евентуална кремация не отговаря на желанието на семейството на Джексън.

Появи се също обстоятелство, което може би обяснява защо роднините на певеца се бавят с погребването му, предаде ИТАР-ТАСС. Един от разследващите съобщи, че част от мозъка на поп идола се изследва все още и след експертизата ще бъде върната на семейството.

Резултатите от първата аутопсия на Джексън позволиха да се заключи, че смъртта му не е била насилствена. Повторната аутопсия, направена по настояване на близките, не внесе яснота в ситуацията. Очакват се резултатите от токсикологичните изследвания, които ще потвърдят или отхвърлят версията, според която сърцето на Джако е спряло от случайно предозиране на обезболяващи препарати, пише БТА.