Погребват Джако във вторник
Погребват Джако във вторник / снимка: БГНЕС /

Майкъл Джексън ще бъде погребан във вторник сутринта местно време в гробището "Форест лон мемориъл парк" в Лос Анджелис, съобщиха от кметството на града, предаде Франс прес. Заместник-кметът на Лос Анджелис Джан Пери уточни, че погребението ще се състои в 8 ч. местно време (18 ч. българско време) - два часа преди публичното поклонение в памет на Краля на попа в центъра "Стейпълс", залата на отбора от NBA Лос Анджелис Лейкърс.

Според източници, близко до семейството на Майкъл Джексън, на погребението ще присъстват само негови роднини и близки. Погребението ще сложи край на спекулациите, че семейството на Джако може да изчака да бъдат преодолени законовите пречки, за да погребе Краля на попа в ранчото му „Невърленд" в северната част на Лос Анджелис, които някои фенове пожелаха да бъде превърнато в мемориал.
   
В гробището, известно като "холивудско", са положени тленните останки на легенди на киното като Уолтър Дисни, Хъмфри Богарт, Ерол Флин, Кларк Гейбъл, припомня британският вестник "Мирър".

Общо 1,6 милиона са регистрациите за билети за възпоменателната служба в памет на Майкъл Джексън. Огромното мнозинство от тях ще остане разочаровано, тъй като само 11 000 билета са пуснати за церемонията и още 6 500, които ще имат възможността чрез пряка връзка да я наблюдават в друг лосанджелиски театър.
  
Майкъл Джексън почина на 50-годишна възраст на 25 юни.