В Силистренско избирателната активност е 15, 7 %
В Силистренско избирателната активност е 15, 7 % / netinfo

Избирателната активност към 10.00 часа в Силистренско е 15.72%, съобщиха от РИК - Силистра. Правото си на глас вече са упражнили 19 429 души. Най-активни отново са в Ситовска община, където 22,4 на сто от пълнолетното население е дало своя вот. Противно на очакванията засега избирателната активност в Дуловско е най-ниска - 12, 75%, съобщи говорителят на РИК Митко Костадинов.

В комисията е постъпила една жалба за неправилно надписани баджове на членове на СИК, което навежда към предизборна агитация. Жалбата още не е разглеждана. По сигнал от една от политическите сили два автобуса с „изборни туристи" от Костенец, пътуват към община Дулово. Вчера друга политическа сила предупреди, че в Силистренско се очакват 1000 „туристи" от страната да гласуват в Силистренско.

Председателят на РИК-Силистра Димитър Генов обясни, че вътрешният туризъм на практика не е нарушение на закона. Обикновено подобни акции са по решение на политическите сили. Гласуващите от други региони на страната няма да повлияят на общия вот, но със сигурност се отразяват на местния, каза още Генов.