11 000 безплатни билета за поклонението на Джако
11 000 безплатни билета за поклонението на Джако / снимка: БГНЕС

11 000 билета ще бъдат раздадени за поклонението на Майкъл Джексън, което ще бъде във вторник /7 юли/ в "Стейпълс сентър" в Лос Анджелис. Новината предизвика остра реакция сред стотиците хиляди фенове на Джако, които искат да се простят с него, но няма да имат възможност да го направят. Залата, в която ще бъде изложено тялото на Краля на попа побира 20 000 души. Тепърва предстои да се уточни кога и къде ще започне раздаването на билетите. Не е ясно и дали след края на самата възпоменателна церемония достъпът до залата ще бъде свободен за останалите почитатели на Джако, които със сигурност ще обградят "Стейпълс сентър".
 
Мястото на поклонението не е избрано случайно. През последните дни от живота си Майкъл Джексън репетираше именно там за голямото си завръщане в света на музиката, което беше планирано за 13 юли. Джако беше обещал да направи 50 концерта във Великобритания. 

Няма яснота и около въпроса какво точно ще представлява прощалната церемония в "Стейпълс сентър" - кой ще говори или пее по време на нея, колко ще продължи. Известно е само, че тя ще започне в 10:00 сутринта местно време, или 20:00 българско време. 

Семейството на Майкъл Джексън не съобщава и подробности за това къде ще бъде погребан Кралят на попа. Сигурно е, че това няма да е в имението му "Невърлед". Възможно е близките на Джако никога да не кажат къде ще е гробът му, защото не биха искали пред него непрекъснато да има тълпи от почитатели.

Междувременно сайтът tmz.com публикува снимка на ковчега, в който най-вероятно Джексън ще бъде положен. Той е от бронз, покрит с 14 каратово злато и цената му е 25 000 долара. Отвътре е облицован със синьо кадифе. Ковчегът е същият като този, в който преди години беше погребан Джеймс Браун.

Вестник "Сън" изненадващо разкри, че при извършения преди време обиск в дома на Джексън в Лос Анжелис е било открито шишенце с метадон. Той се използва за лечение на зависими от хероин и наличието му в къщата на Джако е било изненада за мнозина. Полицаите намерили още 20 рецепти за най-различни болкоуспокояващи лекарства и успокоителни. Заради всичко това не е изключено разследващите смъртта на Майкъл Джексън да започнат да работят и по версията "непредумишлено убийство" на изпълнителя.

Няколко дни след като беше отворено последното завещание на Майкъл Джексън, стана ясно и как точно Кралят на попа е разпределил богатството си. Според волята му 40% от него са за майка му Катрин, още 40% той дава на дъщеря си и синовете си, а останалите 20% завещава за благотворителност за нуждаещи се деца.

За първи път след смъртта на Краля на попа проговори и втората му съпруга Деби Роу. Тя даде 90-минутно интервю за телевизия Ен Би Си. В него бившата жена на Майкъл твърди, че до край ще се бори за попечителството над двете деца, които се родиха по време на брака й с изпълнителя - Принс Майкъл Джуниър и Парис Майкъл Катрин. Според завещанието на Джексън за тях трябва да се грижи баба им, а в случай, че тя почине, певицата и близка приятелка на звездата Даяна Рос. Деби Роу казва още, че е готова да се подложи на всякакви тестове, само и само, за да докаже, че тя е биологичната майка на двете хлапета.

Кралят на попа Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 г. на 50-годишна възраст.