Светът се прощава с Майкъл Джексън на 7 юли
Светът се прощава с Майкъл Джексън на 7 юли / снимка: БГНЕС

Семейството на Майкъл Джексън потвърди, че ще бъде проведена паметна служба в „Стейпълс център" в Лос Анджелис, предаде АФП.

11 000 билета за събитието ще бъдат раздадени безплатно, съобщи фирма за връзки с обществеността, представяща семейството. Службата ще се проведе във вторник от 10 часа (7 часа българско време) и е организирана от AEG, които организираха несъстоялите се концерти на Джако в Лондон.

Залата побира 20 000 души.Първоначално бе съобщено, че Майкъл Джексън ще бъде погребан в неделя, но по-късно датата бе отменена от родителите на Джако.

Междувременно в интервю за телевизионната компания Ен Би Си бившата съпруга на Майкъл Деби Роу заяви, че възнамерява да се бори за попечителство над 2-те си деца. Телевизията съобщи на сайта си, че Роу е готова да се подложи на всякакви тестове, включително ДНК, за да докаже, че тя е биологичната майка на 12-годишния Принц Майкъл и 11-годишната Парис.

Деби Роу бе омъжена за Джако три години - от 1996-1999 г. Според телевизионния канал Роу също щяла да се опита да издейства ограничителна заповед, с която да държи бащата на Майкъл, Джо Джексън, далеч от децата.

Краля на попа Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 г. на 50-годишна възраст.