Половината британки мразят краката си
Половината британки мразят краката си / cнимкa: sxc.hu

Близо половината от британските жени мразят краката си, а една на всеки шест британки не би показали краката си на своите партньори, показва ново проучване.

47% от жените във Великобритания се срамуват от краката си, а шест от десет не биха носили пола или рокля. Сред основните причини, поради които жените не биха показали краката си, са целулитът, разширените вени или защото считат, че те са прекалено дебели или прекалено бледи.

Проучването е било осъществено сред 4000 жени от компанията Venaforce, предлагаща традиционно лечение на симптоми на разширени вени. Освен това учените открили, че 17% от жените смятат, че краката им са им попречили да успеят в живота, а 63% са на мнение, че биха се чувствали по-уверени, ако бяха доволни от краката си, съобщава БГНЕС. Изследването показало още, че много жени дотолкова мразят краката си, че биха носили поли или рокли само два пъти в седмицата това лято. Жените изпитват тревога за краката си поне два пъти в седмицата и прекарват час-час и половина в мисли за краката, теглото си, размера на роклята, открили учените.

Според участниците в проучването Бионсе, Черил Коул и Ел Макферсън имат най-хубавите крака.