Настояват за нова аутопсия на Джако, смъртта му остава загадка
Настояват за нова аутопсия на Джако, смъртта му остава загадка / снимкa: БГНЕС
Настояват за нова аутопсия на Джако, съмненията около смъртта му продължават
20766
Настояват за нова аутопсия на Джако, съмненията около смъртта му продължават
  • Настояват за нова аутопсия на Джако, съмненията около смъртта му продължават

Семейството на Майкъл Джексън настоява за втора, независима аутопсия, която окончателно да докаже каква е причината за смъртта на Краля на попа. Лекарите, извършили първата, обявиха вчера, че имат нужда от още време, за да оповестят резултатите от направени допълнителни тестове. Всичко това доведе до нови съмнения около истинската причина за случилото се с Майкъл Джексън. Според сайта tmz.com, който първи съобщи за смъртта му, повторната аутопсия вече е извършена. Отворен остава въпросът кога и къде ще бъде погребението на Краля на попа.

Дни след смъртта на Краля на попа вече почти никой не вярва в официалната версия, че той е починал вследствие на масиран инфаркт. Дори семейството на Джако има съмнения относно случилото се и допуска, че Майкъл Джексън си е отишъл заради свръхдоза медикаменти.

Вече няколко пъти е бил разпитван личният лекар на изпълнителя Конрад Мъри, който е бил с Краля на попа в последните му часове. Според информации в американски медии Мъри му е инжектирал огромна доза от обезболяващия препарат "демерол", която го е убила. Говорител на медика твърди, че засега той се води само свидетел на случилото се, а не заподозрян за него. В полицейското управление на Лос Анджелис Конрад Мъри се е наложило да изясни "някои несъответствия", според думите на говорителя му. Лекарят е бил до Майкъл Джексън не само в дома му, но и в линейката на път за болницата, където беше откаран Джако. Там пък му се наложило да утешава родителите на изпълнителя. "Доктор Мъри ще продължи изцяло да сътрудничи на властите и апелира всички да споменават семейство Джексън в молитвите си", отбелязва говорителят на медика. Той вече си е наел няколко адвокати, които да защитават интересите му.

Междувременно беше разпространено първото официално изявление на семейство Джексън. В него се казва, че членовете на фамилията са "съсипани". "Нашият син, брат и баща на три деца почина така неочаквано, по толкова трагичен начин и твърде рано", пише в текста. "Той оставя нас, семейството, безгласни и съсипани до степен, при която комуникацията с външния свят изглежда в някаква степен почти невъзможна. Майкъл безкрайно много ни липсва, нашата болка не може да се опише с думи. Но Майкъл не би искал ние да се предаваме сега. Така че, искаме да благодарим на всички негови предани почитатели и лоялни фенове по цял свят", се посочва още в изявлението на семейство Джексън.

На фона на тези думи дойде и признанието на втората съпруга на Джако Деби Роуи, че двете деца от брака им всъщност не са на Краля на попа. В интервю за News of the World, направено преди смъртта на Майкъл Джексън, Роуи твърди, че той не е бащата на Принс Майкъл Джуниър и Парис Майкъл Катрин. Така и не става ясно обаче кой е мъжът, от когото са наследниците. Кралят на попа има и още едно дете - Принс Майкъл II, за което не се знае от коя жена е.

В момента децата се намират при майката на Джексън. За 79-годишната Катерин обаче предстоят тежки дни, защото втората жена на Краля на попа е решена на всичко, за да ги гледа тя, а не баба им. Според информации в американските медии обаче Деби Роуи се е отказала от родителските си права върху Принс Майкъл Джуниър и Парис Майкъл Катрин още преди десетина години. Тогава Майкъл Джексън й платил малко повече от 8 милиона долара, за да го направи.

В контраст пък с информациите за влошеното състояния на Краля на попа в последно време, са твърденията на един от организаторите на неговите 50 концерта, които трябваше да започват от 13 юли. Директорът на продукцията Кени Ортега разказва, че 24 часа преди смъртта си Джако е сияел от радост. „На няколко пъти Майкъл беше до мен, споглеждахме се на сцената, докато репетираше, а той сияеше от щастие, че стигна до тук", допълва Ортега. „Самата мисъл, че билетите за всичките му концерти бяха разпродадени го караше да се чувства безкрайно щастлив", споделя пък друг член на екипа.