Организират конкурс, посветен на река Дунав
Организират конкурс, посветен на река Дунав / netinfo

До края на месец юли се приемат творби за участие в традиционния конкурс посветен на река Дунав, съобщават от пресцентъра на РИОСВ Плевен. Организатор на инициативата е Дунавският екологичен форум.

Конкурсът е по повод Международния ден на най-голямата европейска река - 29 юни. Конкурсът за ученици тази година е под мотото "Дунавският басейн - жизнено пространство". Провежда се под егидата на Международната комисия за опазване на река Дунав.

В инициативата могат да се включат деца и ученици на възраст от 5 до 19 години, които ще се състезават в 3 възрастови групи. Творби от естествени материали или отпадъци, събрани при почистване на пространствата около водните обекти и рисунки ще си оспорват наградите на национално ниво и участие в изложба. Ще бъде излъчен национален победител, който ще участва в международния конкурс за целия Дунавски басейн. 

Творбите трябва да бъдат изпратени на адреса на Информационен и учебен център по екология -  София 1421, ул. "Цанко Церковски" 67, вх. B, ет. 2, ап. 3, за конкурса "Дунавският басейн - жизнено пространство". Информационен и учебен център по екология е национален представител на ДЕФ за България. Крайният срок за получаване на творбите е 31 юли 2009 г.

Подробна информация за условията за участие в конкурса могат да бъдат получени от РИОСВ - Плевен и на интернет адреса на Информационен и учебен център по екология - www.ceie.org.