Черноморец привлича Иван Стоянов
Черноморец привлича Иван Стоянов / netinfo

Старши треньорът на Черноморец Красимир Балъков е договорил звездата на Сливен Иван Стоянов, съобщава БТА. Футболистът ще бъде представен официално преди началото на лятната подготовка на 4-и юли и е първото българско попълнение в отбора.

За да има в състава си най-добрия играч на Сливен, Черноморец ще плати 500 хиляди евро. Така той става най-скъпият трансфер в историята на клуба.

Иван Стоянов има два мача в националния отбор на страната, а преди години дълго време беше във втория отбор на Щутгарт, но там така и не изигра нито един мач.

Към Иван Стоянов имаше интерес от Левски и ЦСКА, като сините бяха първи в желанието си и опитаха да го привлекат през зимата. Тогава президентът на Сливен и вуйчо на футболиста Йордан Лечков закова цена от 400 хиляди евро, която се оказа непосилна за „сините” от „Герена”.

"Иван Стоянов, както и другите футболисти на Сливен, си имат договори с клуба. В момента водим разговори с няколко клуба, които имат интерес към наши футболисти. Повече информация за бъдещето на Иван Стоянов, както и на други наши играчи, ще има в края на тази седмица или в началото на следващата", коментира президентът на Сливен Йордан Лечков. На въпрос дали под други футболисти на Сливен има предвид полузащитникът Коста Янев, той отвърна: "Да, точно така".