Събраха имотите, продавани на търг, в единен електронен регистър
Събраха имотите, продавани на търг, в единен електронен регистър / снимкa: DarikNews
Събраха имотите, продавани на търг, в единен електронен регистър
20429
Събраха имотите, продавани на търг, в единен електронен регистър
  • Събраха имотите, продавани на търг, в единен електронен регистър

Имотите, които се продават на търг, вече са въведени в единен електронен регистър на публичните продажби и могат да се намерят в интернет. Това съобщи председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители в България Георги Дичев. Цялата информация за продаваните имоти е качена на сайта на камарата.

Причините за създаването на единен електронен регистър на публичните продажби на частните съдебни изпълнители са две - да има прозрачност при търговете и сделките, и да имат достъп повече купувачи. Георги Дичев припомни, че офертите се подават в съответния съд, и затова никой частен съдебен изпълнител не може да манипулира или да влияе по какъвто и да било начин на търга. Всички оферти за продажба на имоти, както и необходимите указания, нормативни актове и цялата информация са поместени на сайта на Камарата www.bcpea.org.

В момента в сайта има около 190 имоти, обявени за продан, като това са обявленията само на 15% от частните съдебни изпълнители от столицата и страната. Срокът за обявяването на всички оферти е до края на юни.

Всички частни съдебни изпълнители са задължени да поместват в сайта обявленията си, но ако не го сторят, са предвидени наказания, като най-тежкото е лишаване от право за упражняване на професията за срок от пет години, обясни Дичев. От Камарата очакват този сайт да бъде най-посещаваният от хората, търсещи имот на атрактивна цена.