15-годишен открадна автомобил, решил да го върне и го задържаха
15-годишен открадна автомобил, решил да го върне и го задържаха / netinfo

15-годишен младеж, отнел лек автомобил „Фолксваген", разходил се с него, след което решил да го паркира на същото място от където го откраднал, но го хванали.

Около 04:00 часа тази сутрин мъж от Шумен подал сигнал за възникнал пътен инцидент. Пред пристигналите полицаи той обяснил, че малко преди това чул, сигнал от алармената система на автомобила си. След като излязъл видял, че автомобила му "Фолксваген",  паркиран пред жилищния блок е ударен от друг лек автомобил "Фолксваген", собственост на 63-годишен негов съсед. Атомобилът бил управляван от непознато момче, а в колата имало още трима младежи. Мъжът задържал непознатото момче, което управлявало автомобила. Полицаите установили самоличността на всички в колата.  Това са двама младежи на 17 години, един на 18 години и 15-годишен младеж, управлявал автомобила, който е познат на полицията. При извършената проверка с техническо средство е измерена концентрация на алкохол в кръвта му 1,39 ‰. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

Полицаите установили, че около 03:30 часа 15-годишния младеж е проникнал в лек автомобил "Фолксваген", паркиран на ул. "Дедеагач" в града, привел го в движение и потеглил към изхода на град Шумен за село Васил Друмев. След това продължил да кара по околовръстния път на града и през входа в посока от град Варна навлизъл отново в Шумен по бул. "Симеон Велики" и ул. "Дедеагач". Момчето, което е управлявало автомобила, решило да го паркира на същото място пред блока, откъдето го е взело.При пристигане пред блока се оказало, че мястото било заето от друг лек автомобил. Тогава момчето решило да го остави между други две коли, като при опита да го паркира, ударил лекия автомобил, чиято алармена система се задействала, собственикът му ги задържал на място и уведомил полицията. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.