Задържаха купувачи на гласове в Средна кула
Задържаха купувачи на гласове в Средна кула / netinfo

Русенската полиция разследва случай с купуване на гласове по време на изборите за Европейски парламент вчера. Сигналът е получен в края на изборния ден, при затварянето на секциите. Съобщението е било от охраната на една от секционните избирателни комисии в квартал “Средна кула”.

При полицейския служител там е постъпила информация за човек, който купува гласове за определена политическа сила. Въпросният мъж е бил задържан от служителите на реда. По случая е образувана проверка, разпоредена от прокуратурата. На задържания са снети обяснения. Днес работата на полицията по изясняване на случая продължава. В поделенията на МВР са доведени и други хора, за които са получени данни, че са съпричастни към сигнала. Те се разпитват. Събраните данни ще бъдат докладвани по компетентност в прокуратурата, в рамките на днешния работен ден.

В края на изборния ден, вчера, не е постъпила информация за груби нарушения на обществения ред и тежки криминални престъпления на територията на Русенска област, съобщават от полицията.Не е имало и проблеми с придвижването и предаването на материалитие от СИК до РИК, както и при отпътуването им към София до ЦИК.