Раздадоха наградите в кампанията Движи се и победи 2009
Раздадоха наградите в кампанията Движи се и победи 2009 / netinfo

54- годишната служителка в БДЖ Горна Оряховица Пепа Ангелова спечели голямата награда в пролетния етап на "Движи се и победи 2009".

96 участника са преминали през трите маршрута до манастира "Св. Св. Петър и Павел", хижа "Божур" и Ксилифор. Между тях председателят на Общинския съвет на Старата столица Христо Христов изтегли жребия, който се усмихна на Пепа Ангелова и тя ще получи велосипед Интербайк Ритмо.

Призът за най- малък участник получи Християна Димитрова, която е на 5 години и 4 месеца, а за най- възрастен участник - 89-годишната Славка Иванова. И двете са от В. Търново, както и третокласникът Иван Илиев, който е избран за най- атрактивен участник и получи въдица от директора на Младежкия дом- Румен Петров.

В жребия за наградите в отделните възрастови групи бяха включени 259 души.

Във възрастта от 4 до 10 години спечели Мелиса Юсменова от ОУ "Христо Ботев". Награди по волята на Фортуна получиха още: 13- годишната Пламена Василева от ОУ "Димитър Благоев", 16-  годишният Петър Вълканов от Клуба по репродуктивно здраве, 41- годишният Христо Узунов от РИОСВ- В. Търново, 53- годишната Надежда Христова от ВиК-"Йовковци" и 65- годишната Дочка Петкова.

Великотърновката Елена Иванова, работеща в болницата в Горна Оряховица, бе наградена сред 108 регистрирани непушачи и ще се радва на палатка. Специалната награда "Семейство"- грил на колелца, стана притежание на горнооряховците Николай и Диана Александрови.

Организаторите присъдиха и поощрителна награда на Любослав Шиновски, който не е навършил четири годинки, но е преминал и през трите маршрута. За най- активно участие бяха отличени с грамоти Основните училища "Бачо Киро", "Христо Ботев" и "Димитър Благоев".

Кампанията за повишаване на двигателната активност се проведе за девета поредна година в рамките на програма СИНДИ. В пролетния етап са участвали 602 души, в това число и 14 семейства. В 16-тте кампании до сега са участвали общо 9 203 души.