Вечер на приятелството и националностите, Несебър
Вечер на приятелството и националностите, Несебър / netinfo

Във втория ден от програмата на конкурса Най-добър детски модел на света в Несебър се проведе Вечер на приятелството и националностите, която накара деца от цял свят да се почувстват като едно семейство.

Основният акцент беше представянето на духа на всяка страна, като децата дефилираха с национални костюми. Някои от костюмите напомняха полъха на царските дворове, други разказваха за непреходните символи и традиции на страните. Част от тоалетите носеха отпечатъка на най-съвременните модни дизайнери.

Най-атрактивни бяха представителите на Аруба, Венецуела, Бразилия, Русия, Якутия и Казахстан. Един от любимите костюми на журито беше кукерът Калин Гърдев (Карлово, 10 години). Носенето на кукерско облекло е изкуство и артистичност, която малчуганът непоколебимо демонстрира при своето представяне.

Появата на Алвиана Арендс (Аруба), предизвика истински фурор - не само защото седемгодишното момиченце изглеждаше прекрасно, а и заради тоалета й, който тежеше 12 кг. Необходими са тренировки и силен дух, за да може да се носи този костюм и той да запази своето излъчване, обясни Алвиана. И помогна на господин Лолов (представител на Best Model of the World за Балканите и президент на Best Child Мodel of the World) да се преобрази с него.

Малката Шанел Морел (Франция, 12 години) беше облечена в тоалет, ушит специално от модна къща Channel, част от последната модна линя на марката. Тоалетът беше допълнен с бели перли - култовия символ на Коко Шанел. Не само съвпадение на имената е причина дизайнерите на модната къща да направят този подарък. Те са толкова впечатлени от малката дама, че решават да я подкрепят специално за конкурса.

Представителката на Венецуела Мишел Баринас (10 години) за първи път показа националния си костюм в Несебър. Тя беше отказала да изпрати предварителни снимки, тъй като поверие казва, че тоалетите за специална церемония не трябва да се виждат, преди да настъпи необходимият момент.

Освен изморителното дефилиране, хлапетата си разменяха подаръци с послания от държавата, която представят. Това ги накара да се почувстват част от едно голямо семейство.

Вечер на приятелството и националностите Несебър
netinfo

Конкурсът Най-добър детски модел на света се провежда за трета поредна година и е част от световната верига ежегодни конкурси за професионални модели Best Model of the World. Церемонията за връчване на наградите ще се проведе на 30 май в Несебър.

Събитието у нас е под егидата на Министерство на труда и социалната политика и министър Емилия Масларова. Дарик е медиен партньор на конкурса.

Повече информация можете да намерите на страницата на конкурса http://www.bestchildmodeloftheworld.com/.