Яне Янев: 40% от гласовете за БСП ще бъдат пуснати в ромски секции
Яне Янев: 40% от гласовете за БСП ще бъдат пуснати в ромски секции / снимка: DarikNews

40 процента от гласовете за БСП ще бъдат пуснати в ромски секции прогнозира лидерът на „Ред, законност, справедливост" Яне Янев във Варна, където представи листата на партията за евроизборите.

През последните седмици в „Ред, законност и справедливост" са получени множество сигнали за срещи на емисари на БСП с ромски тартори, обяви Яне Янев. Той е получил сигнал, че в тройната коалиция има споразумение с ромския електорат да се занимава единствено социалистическата партия. Ще сигнализираме Европейската комисия за схемите, пуснати от „Позитано", заяви още Янев.

Той обеща след вота да обяви колко от гласовете за БСП са получени в ромски секции.

Седем условия ще постави предварително „Ред, законност и справедливост" на ГЕРБ за евентуална коалиция след парламентарния вот. Две от тях са декриминализация на политическия елит и свикване на Велико народно събрание, което да изработи нова конституция.

2,5 млрд. лв. не влизат годишно в републиканския бюджет заради източване на ДДС, укриване на данъци и фалшиви бандероли и митнически измами. С тези пари могат да бъдат увеличени шоково заплатите на учителите, както и пенсиите, каза още Янев в морската столица.