Принцеса Анна връчи престижна награда на свищовски природолюбител
Принцеса Анна връчи престижна награда на свищовски природолюбител / netinfo

Регионалният координатор на Българското дружество за защита на птиците в Свищов Емил Тодоров получи една от най-престижните награди за природозащита - наградата Уитли. Връчи му я нейно Нейно кралско височество принцеса Анна на официална церемония, състояла се  в Кралското географско дружество в Лондон. Отличието се присъжда от благотворителната организация Природен фонд Уитли.

Наградата включва субсидия за природозащитен проект в размер на 30 000 паунда, дарени от семейство природозащитници Паула и Марио Фреринг, надписан плакет, членство във влиятелната организация на спечелилите награда Уитли и възможност да кандидатства за нова субсидия от Природния фонд.

Принцеса Анна връчи още четири награди по 30 000 паунда на природозащитни лидери от Индия, Кения, Шри Ланка и Тайланд. Наградите Уитли се раздават всяка година от 1994 г. до днес. Тяхната цел е да открият, спонсорират и обнадеждят водещи природозащитни лидери и техните екипи. Тази година почти 100 човека се състезаваха за място на финала на Наградите Уитли.